Samen voor Nederland Rotterdam

nieuws-3

Samen voor Nederland is een samenwerking van meer dan 70 actieve groeperingen en organiseert maandelijks demonstraties in verschillende grote steden in Nederland. Ze nemen stelling tegen buitenproportionele overheidsmaatregelen en de wijze waarop onze vrijheden beperkt worden en burgerrechten buitenspel worden gezet.

Speeches
Afgelopen 6 februari op de Binnenrotte in Rotterdam vond er weer een grote mars voor de menselijke verbinding plaats. Met een goede sfeer, sprekende borden en vlaggen verzamelden zich ondanks het slechte weer duizenden mensen op de Binnenrotte waar werd gestart met een welkom van de organisatie en een aantal bijzondere sprekers en optredens.

Oproep van de jeugd
Na sprekers Mordechai Krispijn, Danielle Stotijn en een optreden van Maurice en Jordy met “ruim 4 miljoen mensen” begon een mooi optreden van een groep jongeren. Een gevarieerde groep van 11 jongeren tussen de 11 en 22 jaar kwamen ondersteund met muziek en fakkels met borden op het podium staan om hun persoonlijke boodschap vanuit de jeugd over te brengen. Ondersteund door deze jongeren met hun borden gaf Creator Sara Dol een aangrijpende speech waarin ze het verhaal van onder andere deze jongeren vertelde.

Vele demonstranten werden emotioneel door de pakkende persoonlijke ervaringen en boodschappen van Sara en deze jongeren. Toen de kinderen en jongeren aan het einde van hun speech hun borden omdraaiden ontstond de zin: ‘Wij zijn de toekomst! Laat ons onbezorgd jong zijn!’

Het hele publiek zong vervolgens luidkeels mee met ‘you’ill never walk alone’ waarna de mars vertrok om door heel Rotterdam te trekken.

Mars door rotterdam
Zodra de sprekers het podium op kwamen trok de hemel open waarna het de hele dag prachtig weer is geweest. De duizenden demonstranten trokken in een mars langzaam door de binnenstad van Rotterdam. De muziek, goede gesprekken en vele mensen zorgden voor een goede sfeer en na een wandeling van 7 kilometer eindigde de mars weer op de Binnerotte. De demonstratie werd hier afgesloten met een paar korte speeches en er werd nog een heerlijk feestje gemaakt met een DJ en wat afsluitende muziek.

Samenvattend een prachtige inspirerende en verbonden demonstratie met een vervolg op 6 maart 2022!

Voorkeuren
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.